Американське прання. Чому американці не перуть вдома

02:00


В американців система прання зовсім відрізняється від звичної нашої, де пральна машина стоїть в куточку у ванній або під столом на кухні :)  В США часто використовують для цього окремі пральні.
Якщо це великий будинок то пральня переважно на першому поверсі біля кухні в окремій кімнаті або ж у підвалі. Окрім великої пральної машини у них є ще сушарка, дуже класна та необхідна річ, як на мене. Вся суть її в тому, що вона висушує одяг після прання до того стану, що одразу можна вдягтись, мені це дуже подобається, так як одяг висушується на 100% і не втягує в себе сторонніх запахів.

А от в комплексах із квартирами є окремий будиночок laundry або в підвалі будинку, зазвичай там є 10 пральних машин і стільки ж сушарок. Вартість одного прання 5 монет по квотеру (25 центів), тобто 1.25 долара, а сушка 25 центів - 8 хв., для того щоб одяг був сухий, необхідно 30-40хв.
Звичайно в нових та сучасних комплексах і зрозуміло дорожчих, пральна машина та сушка будуть вбудовані у вашій квартирі. Це буде для вас безкоштовно, оплата буде тільки за використану воду та електроенергію.

Причини по якій американці не перуть вдома:
Перша причина такої фобії полягає в надмірній безпеці. Система домашнього прання може призвести до затоплення або короткого замикання, а орендодавці не хочуть брати на себе відповідальність за лагодження машинок і оформлення додаткових страхівок. Друга - відсутність витяжної вентиляції в більшості квартир. Американці не сушать білизну на мотузках, а користуються виключно електросушарками. Крім цього, в багатьох багатоповерхових забудовах не передбачені комунікації для установки пральних машин. А самостійне приєднання мереж може призвести до серйозних проблем з законом.
Ще одна причина - економія комунальних ресурсів. Прання речей в ландромат громадських пралень обійдеться набагато дешевше, ніж в відокремленої пральній машині.



Особисто для мене цей процес дуже приємний :) В цей час можна відписати всім на повідомлення, подзвонити рідним та просто подумати про світле майбутнє!

You Might Also Like

0 коментарі