Як отримати права в США?

02:49


В США автомобіль не розкіш, а необхідний засіб пересування. Навіть важко уявити цю країну без автомобіля! Окрім того, в Америці права - це головне посвідчення особи. Я розкажу, як підготуватись до екзамену і отримати американські права по своєму досвіду. Поїхали ;)
Отже процедура отримання прав ( Driver License) не є складною! Нагадую, що в кожному штаті свої правила!
Я розкажу саме про штат Нью Йорк.

Перш за все необхідно зібрати 6 балів (6 points). Інформацію що та скільки дає балів ви можете знайти на офіційному сайті https://dmv.ny.gov/, також на цьому сайті є тести, які рекомендую пройти для себе, щоб бути готовим до здачі тесту!

Ті хто приїхав у Нью Йорк по грін карті, так як я, то вам необхідно всього лише зробити:
1) Social Security Number - це право на роботу ( про нього я напишу в одній з наступних статей);
2) Відкрити рахунок в банку, для цього вам буде необхідний social security number і паспорт.

Для здачі беріть із собою паспорт, social security number, і карточку любого американського банку. Шукаєте собі найближчий New York State Department of Motor Vehicles (DMV) і йдете прямо туди з пакетом документів. При вході ви берете номер, по якому вас будуть кликати до віконечка, вам ще дадуть заповнити анкету, потім зроблять фото на права і дальше ви будете чекати на свою чергу здачі тесту.

Тест складається із 20-ти питань. Допускається 6 помилок, аж цілих 6 помилок :) Особисто я зробила 4 помилки))

Якщо все успішно пройшло ви маєте оплатити 75,25 дол. і на цей час ви вільні.
Дальше по плану прослухати 5-ти годинну лекцію "Безпечне водіння". Цей курс ви можете знайти в газеті "Русская Реклама", там є багато варіантів, вибираєте, який вам до вподоби.
Після курсу вам видадуть сертифікат.

Рекомендую взяти декілька уроків водіння, тому що тут не так все просто! Навіть якщо ваш стаж водіння 10 і більше років, після здачі водіння ви знову станете новачком :)
Наступний крок, який ви можете зробити зразу після здачі тесту, то це записатись на road test (тест на водіння). Тому, що велика черга і ви можете чекати 1-2 місяці.

Важливо і цікаво:
- якщо ви не здали тест з першого разу, вам будуть раді зразу на наступний день, тест є безкоштовним! Успіху ;)

Якщо у вас виникли запитання щодо статті, ви можете залишити коментар тут, або написати мені на поштову скриньку emmakravcsv@gmail.com або у фейсбук!



You Might Also Like

0 коментарі