Те, що турбує мене останні роки: СНІДАНОК

12:52

Ще з студентських років, я відівчилась снідати, так як всі ми знаємо, як же хочеться поспати ще 5хв. :) І до цього часу, я пропускаю такий важливий для організму людини процес.
Прочитавши безліч статтей та відгуків моїх друзів, все ж таки дійшла до висновку, що снідати НЕОБХІДНО!!!





Ось кілька причин не пропускати сніданок протягом години після пробудження:
  • Коли ти їси протягом однієї години після пробудження, рівень цукру та інсуліну в крові врегулюється і організм запускає роботу метаболізму. Якщо ж сніданок наближається за часом до обіду, то він перестає ефективно виконувати свою функцію.
  • Якщо ти не вживаєш їжу протягом години після підйому, є величезна ймовірність того, що від сильного почуття голоду ти з'їси щось дуже калорійне і з низьким вмістом поживних речовин. Коли ж ти снідаєш протягом години, ти автоматично відганяєш почуття голоду, яке в свою чергу, веде боротьбу з переїданням протягом усього дня.
  • Вчені довели, що прийом їжі протягом однієї години після пробудження покращує настрій, оскільки миттєво живить мозок. А мозок, в свою чергу, дозволяє поліпшити чіткість, підвищує пам'ять і покращує когнітивні здібності.
Немає нічого кращого, ніж правильний і збалансований сніданок, щоб розбудити свій організм і запустити метаболізм вранці.

Хорошим варіантом для сніданку будуть багаті висівками пластівці з йогуртом, тости з цільнозернового хліба, омлет з овочами або знежирений сир. А ось рафіновані вуглеводи, яких найбільше знаходиться в солодощах, навпаки тільки сприяють накопиченню в організмі жиру.

А для того, щоб апетит прийшов швидше, потрібно зробити зарядку, вона додасть енергії та настрою, як не дивно, але це справді діє! То чому б вам не спробувати діяти вже з наступного ранку ;)
Будьте здоровими!

You Might Also Like

0 коментарі